Les Jamelles logo


img desc

Les Jamelles Classic
Vin de Pays d'Oc Chardonnay

Les Jamelles Classic
Vin de Pays d'Oc
Sauvignon Blanc

Les Jamelles Classic
Vin de Pays d'Oc
Viogner

Les Jamelles Classic
Vin de Pays d'Oc Cabernet Sauvignon

Les Jamelles Classic
Vin de Pays d'Oc
 Merlot

Les Jamelles Classic
Vin de Pays d'Oc
 Pinot Noir

Les Jamelles Cathérine  Laurent Delaunay Languedoc

Laurent & Catherine Delaunay winnen in 2012 de prijs van het tijdschrift Decanter voor de beste Languedoc-wijn onder €10

Creativiteit en innovatie met behoud van het beste, dat is zeker waar de mensen van Les Jamelles zich op baseren. Ze willen met een enorm uitgebreide reeks verfrissende, karaktervolle reeks wijnen wereldwijd aanbieden als grote vriend voor dagelijks genot. Laat 2 wijnprofessionelen en hun team vrij spel in een landschap met zoveel troeven en u bekomt klassewijnen aan betaalbare prijzen onder de naam Les Jamelles. De speelse stijl van de etiketten is de afgelopen jaren quasi ongewijzigd gebleven en zijn gebaseerd op oude labels van bourgogneflessen die Laurent Delauney in de archieven van zijn vader terug vond.

Catherine Delaunay en haar man Laurent hebben 20 jaar geleden Les Jamelles voor het eerst de wereld ingeroepen. Beiden zijn afkomstig uit Bourgondië en van families met een rijk wijnverleden. Alsof er wijn in hun aderen vloeit.. De jaren 90 kenden grote verschuivingen in het zuiden. De Languedoc produceerde toen nog geen klassewijnen maar internationale rassen werden er wel massaal aangeplant. Samen met verscheidenheid aan terroirs en de meer dan 50 verschillende druivensoorten die er geplant zijn, deed de Delaunay's definief beslissen om naar deze veelbelovende wijnstreek af te zakken.

Vanaf 2012 sleepte het domein de trofee van Decanter magazine als "beste Languedocwijn onder de 10 euro". In 2015 werd een uiterst moderne wijnkelder geopend in Monze en de wijngaard werd uitgebreid met de aankoop van Le Trésor. Een jaar nadien lanceert Les Jamelles zijn eerste mousserende wijnen op de markt.

img desc

Vergis u echter niet. Alhoewel de meeste wijnen van één druif zijn gemaakt en de ze toegankelijk in smaak zijn, kenmerken de wijnen zicht door hun uitzonderlijke complexiteit in perfect evenwicht. Het zijn allemaal blends van éénzelfde druif maar uit zeer uiteenlopende terroirs. Zo telt de Chardonnay bvb maar liefst 4 verschillende wijngaarden, elks met zijn eigenheid zoals frisheid afkomstig is uit het meer van Marseillette. De structuur komt dan weer van ranken in de lagere Audevallei en de wijngaard van Le Trésor zorgt op zijn beurt voor de rijkheid. En het is Catherine Delaunay en haar team die de blendings tot de perfecte uitgebalanceerde wijnen brengt!

Les Jamelles Classiques

Les Jamelles Classiques

Cépage Rare

Cépage Rare

Les Jamelles Bio

Les Jamelles Bio

Les Petites Jamelles

Les Petites Jamelles

Sélection Spéciale

Sélection Spéciale

Méthode Traditionnelle